Kolegové na odstřel? Jen v rámci hry

Beztrestně si vystřelit na svého šéfa nebo kolegu, to je snem mnohých pracujících. Zaměstnanci brněnské pobočky ATLASu nejsou výjimkou. Obchodníci vyměnili elegantní oblek za maskovací oděv a v polovině října si po sobě zastříleli na paintballu.

Ačkoliv ve firmě panuje přátelská atmosféra, tu a tam nastane čas si vyrovnat účty. Chvíle odplaty za všechny ty případy, kdy si kolega půjčil, ale nevrátil propisku. Neodpověděl včas na zprávu. Nebo po použití kávovaru nenaplnil nádržku na vodu, přestože na dně nezbyla kapka tekutiny ani na poslední espresso. A není lepší pocit než provinilého kolegu zasáhnout barevnou střelou.

Na kraji lesa se spoustou překážek, zákopů či bunkrů, proti sobě bojovaly dva týmy. Modrý a červený. Čekalo nás spoustu her, přestřelek, dobývání pevností či vlajek protivníků. Všichni jsme měli nasazené masky, až jsme byli téměř k nerozeznání od vojáků z Hvězdných válek. Součástí našeho „dress code“ byla také paintballová zbraň, rukavice a maskovací oděv.

Kuličky lítaly vzduchem, křik instrukcí jednotlivých týmů se linul lesem. „Běž zprava, zleva!“, ozývalo se. Vybojovat protivníkovu vlajku a přitom hlídat soupeře, mířit a krýt se zároveň, byla pořádná fuška. Až na pár malých modřin, však neprotekla ani kapka krve. Pouze při dobře namířené střele, se zaměstnancům na oblečení objevil stříkanec barvy.
A jak teambuilding hodnotíme? Adrenalin, dobrodružství, napětí a zábava. Potrénovali jsme týmové myšlení, bez kterého by to na paintballu nešlo. Zasportovali jsme si a vyčistili si hlavu. Žádný kolega nás teď nemůže vyvést z míry ani v kanceláři. Rozhodně jsme nebyli naposled, na super atmosféře na pracovišti je zapotřebí pracovat.