Kongres Právní prostor 2023: Vize nebo krize? 

Na začátku května se uskutečnil již 11. ročník kongresu Právní prostor s podtitulem: „Vize nebo krize? Tohoto setkání se zúčastnilo více než 180 odborníků z oblasti práva. Hlavním tématem kongresu byla energetika a související problematika. Nechyběly však ani aktuální otázky v justici.  

Pozvání na kongres letos přijalo 20 řečníků z oblasti státní správy, advokacie i justice. Své znalosti tak s účastníky sdílel např. společník Advokátní kanceláře Forejtová | Pelc | Partners s.r.o., pan Jiří Mulák, který mluvil o konsenzuálních způsobech vyřízení trestních věcí. Členka rady Energetického regulačního úřadu Markéta Zemanová se věnovala novinkám v energetické legislativě z pohledu státní správy a člen Legislativní rady vlády David Bohadlo se zabýval přechodem od kontroly ke správnímu trestání. 

Kongres však není jen o přednáškách. Součástí jsou i podnětné diskuse a networking. Během takovéto akce máte jedinečnou příležitost poznat zajímavé lidi a vzájemně si tak předat zkušenosti.  

Každoročním důležitým bodem programu je i vyhodnocení soutěže pro studenty práv s názvem Ukaž svou kreativitu. Úkolem studentů je napsat článek na libovolné téma a studenti, kteří napíšou nejlepší článek, vyhrávají vstupenku na kongres, kde si přebírají hodnotné ceny. Letos si cenu převzali studenti Vendula Marxová a Tomáš Suk. 

Samozřejmě nemohla chybět ani spousta dobrého jídla a pití.  

Po dni plném vzdělávání přišla na řadu zábava. O tu se postarala kapela Eddie Stoilow, která večer roztančila všechny účastníky.  

Poděkování patří organizačnímu týmu ATLAS, který se několik měsíců věnoval přípravě akce. Děkujeme také všem přednášejícím, a především všem účastníkům. Těšíme se na vás zase příští rok.