Baví mě podílet se na vytváření super produktů, říká šéfredaktor CODEXISu

Být jedničkou na trhu a prodávat nejrozšířenější právní informační systém není jen tak. Za právním softwarem CODEXIS stojí řada odborníků. Máme vlastní vývoj, marketing, obchod, právníky i redaktory. A právě šéfredaktora Václava Chládka jsme si odchytili, aby nám sdělil více o obsahu své práce. Václav se také rozpovídal o tom, kde získáváme informace do právního systému CODEXIS, na čem aktuálně pracuje a co ho baví na práci šéfredaktora nejvíce. Více se dozvíte ve videorozhovoru, případně v jeho přepisu níže. 

Václave, co je náplní tvé práce?

Pracuji devátým rokem na pozici šéfredaktora ve společnosti ATLAS GROUP. V praxi to znamená sledování legislativního prostředí, novinek, vyhledávání nových témat a příležitostí, kterými bychom uspokojili potřeby našich klientů. Dále spolupráce s nakladatelstvími, odbornými svazy, komorami, advokátními kancelářemi a dalšími autory odborných textů. V neposlední řadě o těchto nových tématech a příležitostech diskutujeme s vedením společnosti.

Kde jsi získal zkušenosti pro práci šéfredaktora?

Zkušenosti získávám bezmála již 25 let. Na obdobné pozici jsem působil i v jiných nakladatelstvích, kde jsem měl možnost nahlédnout do světa právních informací a informací pro personalisty, daňaře, účetní, mzdové účetní a další.

Václav Chládek: Šéfredaktor

Václav má na starosti sledování legislativních novinek a vyhledávání nových témat do našeho právního systému CODEXIS. Spolupracuje s nakladatelstvími (např. ANAG, GRADA, Leges), právníky, advokátními kancelářemi, odbornými svazy a komorami. Díky Václavovi tak CODEXIS obsahuje velké množství komentářů, srozumitelných článků, příkladů z praxe a příruček, které napomáhají zákazníkům v snadné orientaci v právních záležitostech. V ATLASu pracuje 9 let, zkušenosti v oboru získává bezmála 25 let.

Na čem aktuálně pracuješ?

Je toho hodně a situace je velmi dynamická. V poslední době jsme zpracovávali téma whistleblowingu, resp. zákona o ochraně oznamovatelů. Do právního systému CODEXIS jsme připravili řadu informací pro naše uživatele, které jim usnadní práci, ať už jsou to otázky a odpovědi, nové vzory a přehled všech povinností, které se k tomuto tématu vztahují. Dále průběžně aktualizujeme texty životních situací, otázek a odpovědí, vzorů a dalších. A samozřejmě doplňujeme i nové věci z praxe, např. texty justičních aktualit od JUDr. Jirsy.

Co pro tebe bylo v minulosti nejnáročnější?

Nejnáročnější bylo vytvořit týmy odborníků pro jednotlivá témata, abychom s jejich pomocí přinášeli informace vysvětlující legislativu na příkladech z praxe, v otázkách a odpovědích, vzorech smluv i v životních situacích. Do toho jsem ještě tři a půl roku řídil z pozice šéfredaktora portál Právní prostor, který přináší informace nejen z právního prostředí. Je to živé médium, každodenní práce. A bylo to docela náročné období.

Myslíš si, že se to povedlo?

Já myslím, že ano. Podařilo se nám najít kvalitní autory k dlouhodobé spolupráci, a i díky flexibilitě našeho vývojového týmu dokážeme rychle reagovat na potřeby klientů. Když se dnes podívám na obsah CODEXISU, tak si myslím, že jsme odvedli kvalitní práci. A potvrzují to i reakce našich klientů.

Právní Prostor

ATLAS GROUP stojí i za webem a časopisem Právní Prostor, který každý měsíc baví více než 140 tisíc čtenářů. Rovněž pořádáme největší právní kongres v Česku se stejnojmenným názvem.

Co se ti líbí na práci v ATLASu?

Líbí se mi pestrá náplň práce, možnost samostatně se rozhodovat, setkávat se se zajímavými lidmi a podílet se na vytváření něčeho zajímavého, což jsou produkty, kterými naše společnost disponuje. Líbí se mi přátelské vztahy na pracovišti, které jsou utužovány v průběhu roku během firemních akcí. Dále si cením důvěry společnosti, možnosti samostatné práce a podílení se na vytváření zajímavého obsahu. Řekl bych, že máme opravdu super produkty.

Co nového chystáš do budoucna?

Nechte se překvapit, ale můžu asi prozradit, že se to bude týkat legislativních novinek, a to se týká novely zákoníku práce a novely stavebního zákona. ☺

Pár informací ke CODEXISu na závěr

Díky zajímavému obsahu a přehlednosti CODEXISu jej využívá desetitisíce klientů. Mezi naše zákazníky patří nejen firmy, ale také města, obce, soudy, ministerstva, příspěvkové organizace a vysoké školy. Každý rok rosteme, jen za minulý rok jsme navýšili obrat o jedenáct procent a získali více než patnáct set nových zákazníků. Na trhu jsme přes 30 let.

Pár vybraných zákazníků

Láká vás práce v české firmě, která hraje první ligu v prodeji právních a manažerských systémů? Rádi vás přivítáme k nám do týmu, máme hned několik otevřených pozic. Podívejte se, co vše nabízíme. 😊