Na ATLASu si cením férovosti, tvrdí úspěšný obchodník Filip Janoušek

Filip Janoušek pracuje na obchodní pozici v ATLASu už osm let. Čím ho ATLAS zaujal? Co ho nejvíce na práci obchodníka baví? A co je jeho největší motivací? Nejen to se dozvíte ve videorozhovoru, případně v jeho přepisu níže.

Jak dlouho pracuješ pro ATLAS?

V březnu to bude osm let. Nastupoval jsem jako akviziční obchodník na prodej finančního systému EQUANTA do nově tvořícího se týmu. A měli jsme za úkol prodej EQUANTY co nejvíce rozhýbat.

Co je největší výhodou EQUANTY? Co tě na ní nejvíce baví?

EQUANTA funguje jako nástavba na libovolný účetní systém. Pomáhá s vytvářením finančních analýz, controllingem a cash flow. Nahrazujeme excelové tabulky, ve kterých to lidé často dávají dohromady. Ale ne každý je s excelem natolik šikovný, aby v něm dokázal s účetními daty dobře pracovat.

Tvůj nejlepší/nejpřekvapivější obchod?

Vzpomínám rád na každý obchod. Co se týče právního systému CODEXIS, vybavuje se mi obchod s panem Mikešem. Tehdy mi volal do Londýna na dovolenou, kdy jsem seděl s dětmi u jezírka v Hyde Parku. Bylo fajn, že i v rámci dovolené jsem zažil úspěch a uzavřel obchod na dálku. Co se týče EQUANTY, vzpomínám na velmi rychlý obchod s paní Veselou. Bylo to v rámci covidu, po karanténě jsme okamžitě uzavřeli business a na druhý den jsem se už věnoval rodinným záležitostem, kdy jsem si odvážel syna z nemocnice.

Co je tvojí největší motivací k práci?

Pro mě je největší motivací rodina. Chci jí dopřát hezký život. A díky flexibilní práci v ATLASu s nimi můžu trávit i dost času.

Čím Tě ATLAS zaujal?

Férovým přístupem. Už na prvním pohovoru jsme se bavili s ředitelem o fotbale, který mám rád. A i když fandí tomu špatnému klubu, bylo to super setkání a rovnou jsem cítil, že se v ATLASu můžu cítit dobře. Cením si uvolněnosti schůzky oproti ostatním pohovorům, kde to bylo takové hodně formální.

Jaké jsou tvoje aktuální úkoly a cíle?

Minulý rok jsme rozhýbali prodej EQUANTY i na Slovensku, takže nyní mám za cíl tam systém co nejvíce rozšířit. A stejný úkol mě čeká samozřejmě i v Čechách.

Filip Janoušek: Firemní reprezentant

Filip nastoupil do ATLASu před osmi lety. Díky svým ekonomickým znalostem se věnuje primárně prodeji EQUANTY. Má však na starosti i prodej dalších právních a manažersko-ekonomických systémů.

Kdo nebo co ti pomáhá k úspěchům?

Určitě je to rodina, která mě nejvíce motivuje k dobré práci. Pokud bych měl říct někoho z ATLASu, je to primárně vývojový tým v Ostravě. Roman Macura, vedoucí projektu EQUANTA, nám plní naše požadavky dle přání klientů. A díky tomu, že má volné ruce a jsme v neustálém kontaktu, se i obchodu daří čím dál více a více.

Jaký byl tvůj největší úspěch v ATLASu?

Za největší úspěch považuji to, že jsem se stal v roce 2021 obchodníkem roku. A druhý rok jsem nejlepšího obchodníka obhájil. Je to můj nejviditelnější úspěch, na který jsem pyšný i toho důvodu, že do té doby se to žádnému obchodníkovi na EQUANTU nepodařilo.

Kde vidíš ATLAS za pět let?

Předpokládám, že budeme zase o několik kroků dál. Máme super vývojový tým, začínáme do vývoje zapojovat i umělou inteligenci a snažíme se posouvat jak EQUANTU, tak i další systémy. A i my obchodníci se pořád zdokonalujeme.

Láká vás práce v české firmě, která hraje první ligu v prodeji právních a manažerských systémů? Rádi vás přivítáme k nám do týmu, máme hned několik otevřených pozic. Podívejte se, co vše nabízíme. 😊